A genetika is közrejátszhat a merevedési zavar kialakulásában

A potenciaproblémák hátterében az életkor vagy az életmódbeli tényezők (dohányzás, alkohol, elhízás, stressz…) által kiváltott cukorbetegség, magas vérnyomás, szív és érrendszeri betegségek neve rendszerint a lista legelején található. Felmerülhet a kérdés…

Miért van az, hogy egyes férfiak a hedonista életvitelük ellenére vígan élik életüket, míg mások hasonló túlkapások mellett merevedési problémával szembesülnek?

Az egyik lehetséges választ valószínűleg a gének szintjén kell keresni…

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában megjelent tanulmányban, a kutatók több, mint 250.000 férfi genetikai állományát vizsgálták meg alaposabban.  Az eredményeket összegezve arra a megállapításra jutottak, hogy egyes férfiak olyan génvariánssal rendelkeznek, amely megváltoztatja a SIM1 gén működését, ami az erekciós funkcióra is hatást gyakorol.

Ez a génvariáns 26% – kal növeli a merevedési zavar kialakulásának kockázatát.

Több tanulmányban bizonyították már, hogy életvitelünk, táplálkozási szokásaink hatására be és kikapcsolhatunk egyes génkifejeződéseket. Amíg nem tudod mit rejt a Te genetikai állományod, érdemes az arany középútra törekedni.

1.  Eric Jorgenson, Navneet Matharu, Melody R. Palmer, Jie Yin, Jun Shan, Thomas J. Hoffmann, Khanh K. Thai, Xujia Zhou, James M. Hotaling, Gail P. Jarvik, Nadav Ahituv, Hunter Wessells, and Stephen K. Van Den Eeden Genetic variation in the SIM1 locus is associated with erectile dysfunction PNAS October 23, 2018 115 (43) 11018-11023
2020-01-17T15:08:59+00:00 Szabadon elérhető|
error: